Květák si skvěle rozumí s cizrnou a kari kořením.
Přesvědčte se na vlastní jazýček.
Příprava je jednoduchá a ani nezašpiníte příliš nádobí.
V receptu se květák nevaří, pokud jej ale máte radši měkčí a nekřupavý, pak jej předtím než ho dáte na pánev, asi 7 minut povařte ve vroucí vodě, slijte a nechte okapat.
Dobrou chuť.
Pro 4 mlsouny:
kousek zázvoru (asi palec)
4 jarní cibule
2 rajčata
1 menší květák
3 lžíce kari
200 g bílého jogurtu
sůl
pepř
Cizrnu slijeme a necháme okapat. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata rozčtvrtíme a zbavíme semínek, nakrájíme na malé kousky. Květák pečlivě očistíme a natrháme na malé růžičky. Na pánvi rozehřejeme olej a květák na něm asi 5 minut restujeme. Přidáme zázvor, cizrnu a 2 lžíce kari koření a za občasného míchání restujeme dalších 5 minut. Mezitím připravíme smícháním jogurtu, lžíce kari a špetky soli dip. Ke konci vaření přidáme do pánve rajčata a cibuli a krátce povaříme. Ochutíme solí a pepřem a podáváme s dipem.
Martina M.