Restovaný květák s cizrnou a kari kořením

Květák si skvěle rozumí s cizrnou a kari kořením.

Přesvědčte se na vlastní jazýček.

Příprava je jednoduchá a ani nezašpiníte příliš nádobí.

V receptu se květák nevaří, pokud jej ale máte radši měkčí a nekřupavý, pak jej předtím než ho dáte na pánev, asi 7 minut povařte ve vroucí vodě, slijte a nechte okapat.

Dobrou chuť.

 

Pro 4 mlsouny:

1 plechovka cizrny
kousek zázvoru (asi palec)
4 jarní cibule
2 rajčata
1 menší květák
5 lžic olivového oleje
3 lžíce kari
200 g bílého jogurtu
sůl
pepř

Cizrnu slijeme a necháme okapat. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata rozčtvrtíme a zbavíme semínek, nakrájíme na malé kousky. Květák pečlivě očistíme a natrháme na malé růžičky. Na pánvi rozehřejeme olej a květák na něm asi 5 minut restujeme. Přidáme zázvor, cizrnu a 2 lžíce kari koření a za občasného míchání restujeme dalších 5 minut. Mezitím připravíme smícháním jogurtu, lžíce kari a špetky soli dip. Ke konci vaření přidáme do pánve rajčata a cibuli a krátce povaříme. Ochutíme solí a pepřem a podáváme s dipem.

Martina M.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>