Ředkvičkovo řeřichová polévka se špekem

Na pultech obchodů v těchto dnech můžeme najít krásné čerstvé ředkvičky. Byla by škoda je tam nechat. Jsou nejen chutné, ale i zdravé.

Jako každá jiná zelenina i ředkvičky totiž obsahují mnoho cenných látek. Z minerálních látek jsou to vápník, fosfor, železo, síra či draslík. Také obsahuje kyselinu listovou, která je důležitá mimo jiné pro vývoj plodu a pro růst dětí. Zároveň je v nich bohatý zdroj vitaminu C.

Uvařte si tuto chutnou polévku a určitě do ní přidejte i špek, ten jí dodá úplně jiný rozměr.

Pro 4 mlsouny:

1 cibule
500 g brambor
1 a ¼ l zeleninového vývaru
80 g uzeného prorostlého špeku
300 g ředkviček
1 svazek řeřichy
sůl
pepř
150 g zakysané smetany

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme, omyjeme a také nakrájíme na kostičky. Cibuli, mrkev a vývar společně přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Špek nakrájíme na kostičky a na pánvi bez tuku opečeme do křupava. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky (trochu dáme stranou). Řeřichu nastříháme a společně s ředkvičkami ji přidáme do polévky a minutu povaříme. Polévku rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem. Poté přidáme smetanu a promícháme. Podáváme posypané odloženými ředkvičkami, řeřichou a špekem.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>