Má se u vás zastavit návštěva a vy si říkáte: „Co já jim jenom nabídnu?“ V jednoduchosti je krása, a tak jsme pro vás přichystali tento skvělý rychlý recept na krevetový koktejl.
Nejen, že „koktejl“ skvěle vypadá, ale stejně dobře i chutná. Můžete jím pohostit nejen velikonoční návštěvu a společně si pochutnat.
Krevety se v koktejlu podávají studené, ale musí být předvařené. Pokud je máte doma zmražené, stačí je jen dvě minuty rozehřát na pánvi a nechat vystydnout.
Pro 4 mlsouny:
1 citron
2-3 větvičky kopru
1 lžíce oleje
6-7 ředkviček
4 lžíce majonézy
2 lžíce kečupu
1 lžíce koňak
Krevety v cedníku propláchneme. Citron omyjeme, osušíme a kůru odkrojíme. Z poloviny vymačkáme lžíci šťávy. Kopr omyjeme a necháme okapat. Krevety, kopr, olej, citronovou kůru a vymačkanou šťávu smícháme. Ředkvičky omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme na malé kostičky. Okurku oloupeme, rozřízneme, vyškrábeme semínka a nakrájíme na kostičky. Majonézu, kečup a koňak smícháme v omáčku a lehce posolíme. Krevety s marinádou rozdělíme do 4 sklenic, na ty položíme ředkvičky a okurky a přes ty přelijeme omáčku a podáváme.
Sandra Špačková
foto: lecker.de