Rebarborová omáčka

rebarborova omacka

Rebarboru používáme nejčastěji  v drobenkových koláčích, bublaninách.

Zajímavá je její chuť v sirupu a džemech. Děti ji mají rády v nákypech a kynutých knedlících.
Můžeme z ní ale uvařit třeba i polévky či omáčky.

Ochutnejte rebarborovou omáčku podle receptu níže a posuďte sami, jak vám chutná. Hodí ke grilovaným masům, ovšem lze ji použít i k rybě.

 

3 hrnky na kostky nakrájené rebarbory
1 hrnek pomerančové šťávy
3 hrnky cukru
1 kůra z pomeranče
2 najemno nakrájené šalotky
1 jalapeno papričku (nadrobno nasekanou)

Všechny ingredience smícháme a vložíme do hlubší pánve. Za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a za stálého míchání vaříme asi 10 minut, dokud směs nezhoustne.

Sandra Špačková
foto: Gudlyf


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>