Rychlý a nebezpečně dobrý rajčatový salát, který vás v létě perfektně osvěží. S tímto salátem zabodujete před rodinou u nedělního oběda, stejně jako před přáteli u grilovaného steaku.
Jeho příprava je tak primitivní, že ji zvládnou i děti či naprostý kuchařský analfabet.
Pokud chcete, aby salát nejen chutnal, ale i vypadal, kupte cherry rajčata jak červená, tak žlutá. Pastva pro oči zaručena.
Tak ať chutná!
Pro 4 mlsouny:
2/3 hrnku podmáslí
2 lžíce zakysané smetany
hrst lístků bazalky
2 stroužky česneku
sůl
pepř
Rozpůlená cherry rajčata vložíme do mísy, ochutíme solí a pepřem a promícháme. V další míse smícháme podmáslí, zakysanou smetanu, natrhané lístky bazalky, na jemno nasekanou šalotku a prolisovaný česnek. Okořeníme pepřem. Zálivkou přelijeme rajčata, opět promícháme a můžeme podávat.
Sandra Špačková
foto: Kat Teutech pro foodnetwork.com