Pokud nemáte rádi kapra, ale chcete mít na vánoční tabuli rybu, pak jistě neprohloupíte nákupem pstruha.
V mase pstruha je jen malé množství menších kostí. Žeberní kosti se společně s páteří po tepelné úpravě dobře oddělují od masa a dobře se pak konzumuje.
Pstruh je vhodný ke všem kuchyňským úpravám včetně grilování. Následující recept zvládne i mlsoun-začátečník.
Nezbývá než popřát, dobrou chuť.
Pro 4 mlsouny:
šťáva ze 2 citronu
1 vejce
1/8 mléka
80 g mandlových plátků
máslo k pečení
sůl, pepř
Vykuchané ryby pečlivě omyjeme a následně osušíme. Ze všech stran pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vejce rozmícháme v talíři. Ryby postupně namáčíme v mléce, mouce, vejci a mandlích. Pstruhy opékáme na rozehřátém másle na středním plameni přibližně 12-16 minut. Jako příloha se hodí jakýkoli bramborový salát, brambory a třeba i křenová omáčka.
Sandra Špačková
foto: Michael Brauner