Prima FRESH festival do pivovaru doveze Oscarové delikatesy a živé koncerty

fresh-festival_chobotnice

Dočasný azyl našel letošní Prima FRESH festival v areálu Plzeňského Prazdroje. Co ale zůstává, je pestrá nabídka gastronomických zážitků, Zdeněk Pohlreich, pivovary a vinařství, novinkou roku 2022 jsou živé koncerty. Prima FRESH festival v Plzni otevře své brány o víkendu 21. a 22. května 2022.

Naše tradiční místo – park za OC Plaza je uzavřen kvůli dlouhodobé rekonstrukci, proto jsme museli najít jinou alternativu. Areál oproti běžně konaným akcím výrazně zvětšíme a vybavíme ho dostatkem míst k sezení a odpočinku, ale i velkokapacitními stany. Věříme, že prostory Plzeňského Prazdroje budou plnohodnotnou náhradou a všichni společně si festival užijeme,” vysvětluje pořadatel festivalu Petr Jirásek

Gastronomické zážitky okoření koncerty

Festival bez Zdeňka Pohlreicha si už dovede představit málokdo a jeho příznivci nebudou ani letos zklamáni. „Během festivalové tour se na Big Green Egg Cooking stagi objeví kromě Zdeňka Pohlreicha také například Veronika ´Besky´ Danišová, známá z televizní show nebo kapitán českého Národního týmu kuchařů a finalista Global Chefs Challenge Honza Horký. Myslím si, že se budou mít diváci nač těšit. Navíc jsme letos přichystali živé koncerty. V sobotu na hlavní stagi vystoupí Děda Mládek Illegal Band a stejně jako loni nebude chybět směsice jazzu a soulu v podání HERMÈS KAREL band,” zve na festivalový doprovodný program Petr Jirásek.

Během dvou festivalových dnů svoje degustační menu nabídnou jak lokální bistra a restaurace, tak ty nejlepší podniky v ČR, a bude to jízda kolem světa: Latinská Amerika, Mexiko, Vietnam, Japonsko, Severní Amerika, Španělsko, Itálie, Francie, ale i naše česká klasika. „Návštěvníci festivalu budou moci ochutnat burgery, tacos, burrito, sushi, Bun bo Nam Bo, steaky, trhané hovězí, tataráky, španělské churros, zvěřinu, ale i netradiční exotické ovoce. I letos uděláme radost milovníkům extrémní gastronomie, servírovat se bude šnečí polévka, cajunská smažená žabí stehýnka s kreolskou omáčkou nebo japonské wagyu tataki, ale také menu plné hmyzu, jako švábi nebo sarančata,” popisuje pestrou festivalovou nabídku Petr Jirásek.

Pepř, který nemá nikdo jiný na světě

GOLDEN FORK je nejvyšší gastronomická trofej, kterou je možné v rámci celosvětové soutěže Great Taste získat. Přesně tohle ocenění si odvezli Lukáš Hejtmánek a Lenka Trchalíková, spoluzakladatelé značky .pepper..field. Ocenění, které zatím nemá žádný jiný produkt z České republiky, obdrželi za lyofilizovaný Kampotský pepř. Na Prima FRESH festival dovezou .pepper..field nejen svůj stánek s kompletní nabídkou, ale na festivalu bude i restaurace, která při tvorbě degustačního menu bude pepř používat. „Mám z úspěchu české značky na tak významné gastronomické soutěži obrovskou radost a jsem moc rád, že se .pepper..field zúčastní našeho festivalového turné. Mít na akci držitele gastronomického Oscara je pro mě velká čest,” říká Petr Jirásek.

Great Taste zóna bude kompletně nabitá delikatesami světové úrovně, což znamená, že tyto delikatesy obdržely ocenění v soutěži Great Taste Awards – Oscar v oblasti gastronomie. Skvělé paštiky doveze Melememaso a Čongrády, džemy a sirupy Mlsný Filip a Bouda 1883 – Originál ze Znojma, ostré chilli bude nabízet My-Chilli a Zach’s pesto & chilli a čokoládová dražé Pražská čokoláda Steiner & Kovarik. Seznam ale rozhodně nekončí, Great Taste zóna nabídne luxusní datle, sýry, makronky, zmrzlinu, nanuky nebo sladké dezerty.

Víno propojí Moravu a Itálii

Moravská vína budou mít silné zastoupení prostřednictvím Vinařství Piálek & Jäger s.r.o., které bylo v roce 2021 vyhodnoceno jako finalista kategorie malá vinařství v soutěži Vinařství roku a rok před tím dokonce zvítězili. Z Moravy doveze víno také Vinařství Baláž, Arte Vini, vinařství Petr Skoupil, Vinařství Vladimír Tetur a další. Z Itálie dorazí bublinky, a to prostřednictvím motocyklu Piaggio s názvem Vezu Bubliny, které se specializuje na prosecco. Nabídku italských vín pak rozšíří společnost DIVINUM.

Atmosféru vinařského sklípku vytvoří ve Vinařské zóně pravá moravská cimbálka – Cimbálová muzika Denár bude hrát mezi degustacemi celou sobotu. K tomu samozřejmě řízené degustace vybraných vinařství, a to vše za podpory Vinařského fondu.

Aroma kávy zavane z Enzo Bencini Coffee stage

Kávovou stage bude mít na starost Robert Trevisan a Štěpánka Havrlíková ze Školy kávy, kteří přichystali kontinuální celodenní program na téma káva, její příprava, pěstování a vše, co s ní souvisí. Kromě toho budou svoji kávu, nejrůznější kávové nápoje a sladké dezerty nabízet malé kraftové pražírny a kavárny.

APA, IPA a další

Znalci piva už vědí, o čem je řeč. Když doplníme ležáky a pivní speciály, tak už je jasné, že se jedná o nabídku vybraných TOP 10 pivovarů a kraftových minipivovarů, které letos nebudou na festivalu chybět.

Pro něco tvrdšího v podobě prémiového alkoholu a koktejlů bude třeba zamířit do Chill out a barové zóny. Pochopitelně před tím bude nutné mít postaráno o děti, což zařídí program v Dětské zóně.

Vstupenky již nyní v předprodeji:

  • 2denní vstupenka – 150 Kč
  • festivalová sklenička na víno od Crystalexu + 2denní vstupenka – 189 Kč
  • Každá vstupenka zakoupená v předprodeji bude zařazena do soutěže o gril MiniMax od Big Green Egg v hodnotě 29 tisíc korun. Výherce bude vylosován v rámci programu Big Green Egg Cooking and Music stage na každém festivalu.

Vstupenky na místě:

  • jednodenní vstupenka – 150 Kč

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>