Přijďte si užít jedinečný gurmánský zážitek! Chybět nebude Zdeněk Pohlreich, zábava, ani skvělé jídlo a pití!

bff_cb_2017

Areál Výstaviště České Budějovice se 6. a 7. května 2017 promění v mekku české i světové gastronomie a zábavy pro celé rodiny, neb bude poprvé hostit největší český gurmánský festival dobrého jídla a pití, Bosch Fresh festival. 

Ten navíc svým podtitulem OCHUTNEJ SVĚT! láká všechny Jihočechy k degustaci vybraných zahraničních pokrmů a delikates.

Co Vás v programu čeká?

4 pódia s živými show známých kuchařů!

Bosch cooking stage – jedná se o hlavní pódium, tradičně nejsledovanější v rámci celého festivalu. Zde se s živými kulinářskými show představí vyhlášení šéfkuchaři a známé osobnosti jako Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Karolína Kamberská alias Karolína Domácí kuchařka, Viet Anh Doan aneb Liu ze seriálu Ohnivý kuře, herec a moderátor Ivan Vodochodský nebo oceňovaný český kuchař Radek David.  Každé vystoupení pak bude doplněno sommeliérským doporučením toho nejlepšího vína hlavního vinařství festivalu Piálek & Jäger.

Bosch workshop stage – velmi oblíbené interaktivní pódium, na kterém se budou střídat všechny kuchařské hvězdy. Připraveno bude pět vybavených kuchyní a čtyři vybraní  šťastlivci budou mít jedinečnou příležitost si připravit některou ze specialit svého favorita. Tuto stage bude uvádět moderátorka TV Prima, Sandra Parmová, která na festivalech v jiných městech provází kulinářskými workshopy již třetím rokem.

GRILL stage – ještě před začátkem grilovací sezóny potěší toto pódium milovníky mas všeho druhu. Odborníci a grillmasteři formou worskhopů poradí spoustu tipů a triků na dokonalé burgery, lahodné ryby, ale i zeleninu a jiné dobroty. Fandové grilování se také doví, který gril by zrovna u nich doma neměl chybět….

COFFEE stage – všem fanouškům dobré kávy zde mistři svého oboru, baristé, předvedou vše, od pražení kávy, přes latté art až po odborné přednášky a workshopy.

Tím ale program zdaleka nekončí!

Bosch Fresh festival se vždy snaží podporovat místní, kvalitní a regionální suroviny a projekty, proto spojil své jméno hned s několika z právě probíhajících.

Ryba na talíř – jedná se o projekt pod záštitou ministra zemědělství, Mariána Jurečky a podstatou kampaně je informovat širokou veřejnost o pozitivech konzumace rybího masa. Projekt prezentuje rozmanitost rybí kuchyně a poukazuje na to, že rybí maso je nejen chutné, ale především zdravé.

CHUTNÁ HEZKY, JIHOČESKY – Jihočeskou příchuť dodá premiérovému konání gurmánského festivalu v jihočeské metropoli vyhlášení výsledků 11. ročníku soutěže. Letos se o stejnojmennou značku v rámci jedenácti kategorií ucházelo 122 „jedlých“ výrobků. Projekt na podporu regionálních potravin organizuje Regionální agrární komory za podpory Jihočeského kraje. Vítěz 11. ročníku bude vyhlášen na hlavním pódiu v sobotu 6. Května. www.chutnahezkyjihocesky.cz

Baroko s Czech Tourism – tohle pozoruhodné historické období, které je pro rok 2017 hlavním komunikačním tématem projektu Czech Specials, agentury Czech Tourism, podpoří na festivalu špičkový český kuchař, Radek David. Oceňovaný chef restaurací La Veranda připraví speciální barokní menu. Show uvidí návštěvníci v neděli 7. května.

Soutěž o restauraci roku

Kromě skvělé podívané můžou návštěvníci po celou dobu konání festivalu degustovat menu TOP restaurací jihočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vybrané lahůdky, ať už regionální nebo světové kuchyně zde není nouze, proto rozhodně bude z čeho vybírat. Svou oblíbenou restauraci pak můžou návštěvních podpořit a hlasovat pro ni a spolu s hlasy odborné poroty rozhodnout o vítězi.

Zážitková gastronomie

O netradiční pohlazení chuťových pohárků se po celou dobu konání festivalu postará zážitková gastronomie. A když říkáme zážitková, půjde opravdu o prvotřídní zážitky! Jihočeští návštěvníci můžou, možná poprvé ve svém životě, ochutnat pochoutky extrémního cateringu, jako Žraločí polévku s kokosovým mlékem a koriandrem, Velbloudí kebab s tahini, Tacos s krokodýlem v tempuře nebo Ceviche z barakudy. V molekulární kuchyni pak bude přední český mixolog, Tomáš Kubíček, přeměňovat kapalné skupenství na pevné a podobně. Ochutnáte tedy například tradiční českou krupicovou kaši v mražených pusinkách nebo koprovku s vizáží mýdlové bubliny. A pokud ani to náročným experimentátorům nestačí, můžou zkusit různé úpravy cvrčků, sarančat nebo červů v restauraci Šach Mat, která se zabývá entomofágií (neboli hmyzí gastronomií).

Zajímavým bodem letošního ročníku bude ale i objevování různých světových kuchyní a specialit. „V minulých letech jsme si všimli velkého zájmu lidí o vše, co souvisí se zahraniční gastronomií. Proto jsme se rozhodli pojmout letošní ročník jako takovou malou cestu napříč kulinářským světem. Návštěvníci tak mohou ochutnat kuchyni indickou, vietnamskou, americkou, francouzskou, středomořskou a další“, uvádí Petr Jirásek, pořadatel festivalu.

Co se bude na festivalu pít?

Gurmánský Bosch Fresh Festival nabídne kromě gastronomických pochoutek také výborné pivo a víno.

Hlavním pivovarem festivalu bude pro rok 2017 opět Pilsner Urquell, který slaví neuvěřitelných 175 let od uvaření své první várky. Hlavní sládek pivovaru, pan Václav Berka se na festivalu letos zaměří hlavně na snoubení zlatavého moku s lahůdkami české i světové gastronomie. „K dobrému jídlu patří jednoznačně i správně ošetřené a načepované pivo. To koneckonců patří ke kuchyni, a nejen té tradiční, od nepaměti. Nekonečný svět gastronomie nabízí spoustu netušených kombinací nejen na talíři, kde je pivo jedinečnou ingrediencí ve slaných i sladkých pokrmech, ale velký požitek může přinést také díky vhodnému párování jídel s nápoji. Dobře zvolený pivní doprovod dokáže naservírovaný pokrm proměnit ve skutečný gastronomický zážitek, říká sládek plzeňského pivovaru Václav Berka.

Nicméně nabídka piva bude ještě bohatší. Všem fanouškům zlatavého moku nabídne každý festival ochutnávku celkem z 10 pivovarů a minipivovarů, takže na své si přijdou opravdu všichni.

Hlavním vinařstvím pro letošní ročník se nově stalo Vinařství Piálek & Jäger z Jižní Moravy. A že se jedná o partnera více než povolaného, dokazuje i fakt, že zásobuje ty nejoceňovanější české restaurace, jako michelinský Alcron,La Degustation Bohemenebo Restaurant Eska ale také například Grand Cru, Terasa u Zlaté Studně, Café Savoy, a mnoho dalších. Na Bosch Fresh festivalu nabídne většinu svého sortimentu, jako je tematické lehké cuvée Freš, značková vína originální certifikace Znojmo a zabrousí i do nejvyšších pater vín pro gastronomii, kterým je například Chardonnay Grand reserva.

Kromě Vinařství Piálek & Jäger se v Českých Budějovicích ale představí dalších 9 vinařství a vinoték, které nabídnou jak tuzemská vína, tak vína zahraniční produkce.

Předprodej vstupenek

Pro všechny zájemce připravili navíc organizátoři poprvé v historii možnost, zakoupit si vstupenky v předprodeji v síti Ticketportal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky. Výhodná cena vstupenky 100 Kč obsahuje jednodenní vstup na kterýkoliv den vybraného festivalu a dárek v hodnotě 40 Kč v podobě oroseného ležáku Pilsner Urquell, který si můžou návštěvníci sami, za asistence a výkladu Mastera Bartendera, načepovat do skla.

Festival se uskuteční 6. a 7. května 2017, na Výstavišti České Budějovice. V sobotu bude v celém areálu probíhat program mezi 10:00-20:00 a v neděli pak od 10:00 do 17:00 hodin.

Vstup do areálu:

  • k dispozici budou dva vstupy do festivalového areálu
  • hlavní vstup bude přes hlavní bránu areálu Výstaviště z Husovy třídy
  • druhý vstup bude z druhé strany areálu Výstaviště, od prodejny Tesco
  • u obou vstupů budou umístěny pokladny s prodejem vstupenek

Více info na webu www.freshfestival.cz nebo na fun page www.facebook.com/FreschFestivalCeskeBudejovice


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>