Pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky potěší všechny labužníky ve dnech 16. – 18. května 2014 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.
Jedná se o druhý ročník gastronomické výstavy, která se i tentokrát zaměří na širokou veřejnost. Několikrát denně bude probíhat kuchařská show s ochutnávkou specialit z projektu Czech specials a Jak šmakuje Moravskoslezsko. Celou show bude komentovat p. Lukáš Limprecht, viceprezident AHR ČR pro gastronomii.
Akce bude rozdělena do 3 sekcí. V první sekci nahlédneme do kuchyní vyhlášených restaurací, které jsou členy Asociace hotelů a restaurací ČR, ve kterých budou špičkoví kuchaři připravovat degustační menu. Své chuťové buňky můžete potěšit v další sekci, ve které bude připravovat speciality 14 restaurací z celého Moravskoslezského kraje.
Prostor ke své prezentaci opět dostanou nejen výrobci, distributoři a prodejci jídla a pití, ale také hotely, restaurace, vinařství, pivovary, destilerie a další. Lákat budou i lahůdky na stáncích výrobců a prodejců – sýry, vína, pamlsky, káva, čaje, koření, pekařské, cukrářské, mléčné a řeznické výrobky. Ochutnat budete moci nejrůznější drinky a nápoje. Chybět rozhodně nebude prezentace baristů a barmanů i degustace vín.
Pro návštěvníky bude i tentokrát připravena kuchařská show, bohatý doprovodný program a spousty chuťových zážitků a kulinářských zajímavostí.
Spoluorganizátorem akce je Asociace hotelů a restaurací ČR, záštitu nad touto akcí převzal Moravskoslezský kraj. Partnerem akce je CzechTourism a Czech specials.
Další informace týkající se výstavy:
Otevírací doba:
pátek 13:00 – 20:00 hod.
sobota 10:00 – 20:00 hod.
neděle 10:00 – 16:00 hod.
Vstupné:
Dospělí 50,- Kč
Důchodci, studenti, děti, ZTP 30,- Kč
Hromadný vstup pro ZŠ (minimálně 20 osob) 20,- Kč
Platí VIP karta 2014
Změna programu vyhrazena