Pórek s mletým masem vlašskými ořechy a smetanou

Rychle připravený vydatný oběd, to je přesně tento pokrm. Za půl hodinky máte hotovo.

Navíc vše připravíte na jednom prkénku a v jedné pánvi, takže i úklid nezabere mnoho času.

S přílohou se nedělejte, k pokrmu nejlépe chutná chleba a křupavou kůrkou. A když si jej upečete sami doma, to je teprve mlsání.

Recept na skvělý domácí chléb najdete zde.

 

Pro 4 mlsouny:

600 g pórku
1 cibule
1 stroužek česneku
50 g vlašských ořechů
2 lžíce oleje
500 g mletého masa mix
sůl
pepř
1 lžička mouky
muškátový oříšek
cukr
smetana

Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ořechy nasekáme a opražíme na suché pánvi. Vyjmeme ven. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém za stálého míchání opečeme maso. Ochutíme solí a pepřem. Pórek, cibuli a česnek přidáme k masu a asi 2 minuty společně opékáme. Zasypeme moukou, promícháme a přilijeme 300 ml vody a smetanu. Vaříme 5-8 minut. Poté dochutíme muškátovým oříškem, cukrem, solí a pepřem. Přimícháme ořechy a podáváme.

Sandra Špačková
foto: lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>