Pomazánka ze sušených rajčat

Komu by nechutnala nesmrtelná kombinace rajčat a bazalky. Ale není nutné jimi ochucovat jen těstoviny. Vytvořte si z nich netradiční pomazánku. Nejlépe chutná s celozrnným pečivem a salátovou okurkou.

100 g slunečnicových semínek

100 g sušených rajčat, bez oleje a pokud možno nesolené

2 stroužky česneku

2 hrsti bazalkových lístků

3-4 lžíce olivového oleje

75 ml sojového mléka

2-3 lžíce rajčatového protlaku

pepř, sůl

Slunečnicová semínka namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme. Rajčata přelijeme vařící vodou a pár minut necháme odstát. Semínka, rozetřený česnek, bazalku a olivový olej dáme do mísy. Rajčata slijeme, ale vodu nevylijeme a prozatím odložíme stranou, pro případ, že by bylo potřeba pozměnit konzistenci. Rajčata přimícháme do mísy a vše rozmixujeme do kaše. Přimícháme mléko a pokud pomazánka ještě není roztíratelná, tak i vodu z rajčat. Nakonec osolíme, opepříme a přimícháme protlak. Tímto množstvím naplníme přibližně 4 přesnídávkové skleničky.

rdc

zdroj:  salzpfefferkokos, Verena


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>