Komu by nechutnala nesmrtelná kombinace rajčat a bazalky. Ale není nutné jimi ochucovat jen těstoviny. Vytvořte si z nich netradiční pomazánku. Nejlépe chutná s celozrnným pečivem a salátovou okurkou.
100 g slunečnicových semínek
100 g sušených rajčat, bez oleje a pokud možno nesolené
2 stroužky česneku
2 hrsti bazalkových lístků
3-4 lžíce olivového oleje
75 ml sojového mléka
2-3 lžíce rajčatového protlaku
pepř, sůl
Slunečnicová semínka namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme. Rajčata přelijeme vařící vodou a pár minut necháme odstát. Semínka, rozetřený česnek, bazalku a olivový olej dáme do mísy. Rajčata slijeme, ale vodu nevylijeme a prozatím odložíme stranou, pro případ, že by bylo potřeba pozměnit konzistenci. Rajčata přimícháme do mísy a vše rozmixujeme do kaše. Přimícháme mléko a pokud pomazánka ještě není roztíratelná, tak i vodu z rajčat. Nakonec osolíme, opepříme a přimícháme protlak. Tímto množstvím naplníme přibližně 4 přesnídávkové skleničky.
rdc
zdroj: salzpfefferkokos, Verena