Pomazánka z čerstvého lososa

Nechcete každé ráno začínat fádní snídaní? Zapomeňte na chleba s máslem a připravte tuto vynikající pomazánku.

Bude chutnat jak malým, tak velkým mlsounům a zbude-li, můžete jí pohostit i odpolední návštěvu.

250 g očištěného lososa

125 g uzeného lososa

75 g másla

1 lžíce olivového oleje

1 ½ lžíce citrónové šťávy

2 lžíce nasekané pažitky

¼ lžičky mleté uzené papriky nebo chilli nebo čerstvého bílého pepře

Čerstvého lososa z obou stran osolíme a přibližně 8 minut uvaříme v páře, nejlépe v parní troubě, nemáme-li lze použít i mikrovlnnou troubu. Po uvaření vyjmeme a necháme vychladnout.Ve větší míse vidličkou dohladka rozmačkáme máslo s olejem a vidličkou. Máslo se musí zcela rozpustit, kdyby v pomazánce zůstaly kousky másla, zkazilo by nám to požitek. Přimícháme citrónovou šťávu, nasekanou pažitku a uzeného lososa nakrájeného na malé kostičky. Z vychladlého lososa sejmeme kůži, nakrájíme na drobné kousky a přimícháme do směsi a dochutíme vybraným kořením. Necháme půl hodiny v lednici prolnout chutě a vychladnout. Je možné dát pomazánku zmrazit, měli bychom ji spotřebovat do dvou měsíců. Podáváme s celozrnným pečivem.

rdc

foto: davidlebovitz.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>