Pollo alla diavola

Název pokrmu pocházejícího ze severu Itálie, pro který je typické pěstování citrónů by se dal přeložit jako ďábelské kuře. Kdo nemá rád příliš ostrá jídla, může ubrat na chilli papričkách a jeho chuť tak zjemnit a zdostupnit dětem. Rozhodně však neměňte složení bylinek, ty dodávají kuřeti typickou italskou chuť.

Jako přílohu můžete podávat čerstvou ciabattu a olivy.

 

 

Pro 4 mlsouny:

 

2 kuřecí prsa

3 kuřecí stehna

1 svazek rozmarýnu

1 svazek šalvěje

4 stroužky česneku

4 sušené chilli papričky

1 citron

100 ml olivového oleje

sůl

 

Maso omyjeme a pokud jsou prsa příliš velká, podélně je rozřízneme. Bylinky omyjeme a osušíme a otrháme od stonků. Chilli papričky nasekáme na jemno. Šťávu z ½ citrónu vymačkáme a smícháme s olivovým olejem, natrhanými bylinkami, rozetřeným česnekem, solí a nasekaným chilli.

Všechny kousky masa touto směsí potřeme a zalijeme a necháme v chladu 2 hodiny marinovat. Zbytek citrónu nakrájíme na kolečka. Po dvou hodinách maso i s marinádou dáme na pekáč a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Pečeme 1 hodinu. Vyjmeme z trouby a podáváme s citróny.

 

Martina Mlsná
Foto: Ahnefeld, CityFood&Foto,Hamburg


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>