Mlsoun – našinec je sice zvyklý spíše na tradičnější polévky jako je vývar nebo květákové pyré, pokud ale nejste konzervativní a jste otevřeni nových chutím, uvařte si polévku z kukuřice a papriky.
Je barevná a lahodí jak oku, tak i mlsnému jazýčku.
Nám chutnala a zajímalo by nás, jestli i vám? Pusťte se do ní a dejte nám o výsledku vědět.
Tip: Chutná ještě lépe, když budete přikusovat nacho chipsy.
Pro 2 mlsouny:
2 lžíce oleje
1 plechovka kukuřice (300 g)
1 lžička kari koření
150ml smetany ke šlehání
1 červená paprika
sůl
citrónová šťáva
2 lžíce petržele
Cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme ji v hrnci na rozehřátém oleji. Kukuřici slijeme a podusíme. Ochutíme kari kořením a přilijeme smetanu a vývar. Přivedeme k varu a necháme 5 minut vařit. Papriku nakrájíme na kostičky. Polévku lehce rozmixujeme, ochutíme solí a citrónovou šťávou, přidáme papriku a povaříme dašlích 5 minut. Nakonec přidáme petržel a podáváme.
Sandra Š.