Polévka z cizrny a brambor na marocký způsob

marocka cizrnova polevka

Cizrna, luštěnina, kterou lze upravit na všechny možné způsoby. Nejznámější pochoutkou, která z cizrny pochází, je hummus. Hodí se ale i do salátů, či do polévek.

Ochutnejte tuto lehce pikantní polévku.

Jak uvařit cizrnu:

Cizrnu je třeba uvařením namočit nejlépe přes noc. Jinak zrnka nezměknou a nedosáhnete kýženého výsledku. Cizrnu vaříme asi 1,5 až 2 hodiny do změknutí. V tlakovém hrnci změkne za 40 minut.

Pro 4 mlsouny:

2 cibule
2 – 3 stroužky česneku
500 g brambor
300 g mrkve
2 červené a 2 zelené papriky
1 větší cuketa
2 větší rajčata
2 lžíce másla
2 – 3 lžíce tajin koření nebo pasty harissa
špetka kurkumy
špetka koriandru
400 ml zeleninového vývaru
200 g vařené cizrny nebo cizrnu z plechovky
½ svazku hladkolisté petržele
sůl
čerstvě mletý pepř

Cibuli, česnek, mrkev a brambory oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, brambory a mrkev, papriku, cuketu a rajče nakrájíme na menší kousky. Máslo v hrnci rozehřejeme na a cibuli, česnek, brambory a mrkev na něm podusíme. Přidáme tajin případně harissu, koriandr, kurkumu a zalijeme vývarem. Přidáme papriku a rajčata, povaříme asi 20 minut. Přidáme cizrnu a cuketu a vaříme dalších 10 minut. Mezitím nasekáme petrželové lístky nadrobno. Polévku osolíme, opepříme a případně přidáme další koření. Podáváme s petrželí.

Zdroj + foto: Butaris


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>