Polévka z červeného zelí s brusinkami

polevka_z cerveneho zeli

Ochutnejte polévku z červeného zelí podle receptu zbrusu nové kuchařské knihy Kuchařka první republiky.

Tohle je převelice zajímavá variace na boršč, která pro nás byla příjemným objevem i z hlediska chuti (je podle receptu z knihy Františka Janalíka a Jiřího Marholda Tajemství židovské kuchyně).

Díky použitým surovinám jde navíc o pokrm zdravý, lehký a moderní!

 

Pro 4 mlsouny:

200 g brusinek
1 hlávka červeného zel
2 vejce
200 ml zakysané smetany
cukr, pepř
ocet, sůl na dochucení

Čerstvé brusinky povaříme ve vodě, až popraskají. Sušené předem namočíme a pak povaříme doměkka. Propasírujeme je přes síto. Zelí nakrájíme nadrobno, dáme vařit, přidáme k němu brusinky i se šťávou a uvaříme doměkka. Mimo oheň vmícháme rozšlehaná vejce a smetanu a poté polévku dochutíme – má mít jemně sladkokyselou chuť.

Zdroj: www.smartpress.cz


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>