Ochutnejte polévku z červeného zelí podle receptu zbrusu nové kuchařské knihy Kuchařka první republiky.
Tohle je převelice zajímavá variace na boršč, která pro nás byla příjemným objevem i z hlediska chuti (je podle receptu z knihy Františka Janalíka a Jiřího Marholda Tajemství židovské kuchyně).
Díky použitým surovinám jde navíc o pokrm zdravý, lehký a moderní!
Pro 4 mlsouny:
1 hlávka červeného zel
2 vejce
cukr, pepř
ocet, sůl na dochucení
Čerstvé brusinky povaříme ve vodě, až popraskají. Sušené předem namočíme a pak povaříme doměkka. Propasírujeme je přes síto. Zelí nakrájíme nadrobno, dáme vařit, přidáme k němu brusinky i se šťávou a uvaříme doměkka. Mimo oheň vmícháme rozšlehaná vejce a smetanu a poté polévku dochutíme – má mít jemně sladkokyselou chuť.
Zdroj: www.smartpress.cz