Polévka z červené řepy a brambor

Připravte si zdravou polévku z červené řepy a brambor.

Červená řepa obsahuje velké množství křemíku, čímž zpomaluje stárnutí a posiluje naše nehty, vlasy i pleť. Díky vysokému obsahu kyseliny listové má pozitivní vliv na vývoj plodu a konzumace se doporučuje těhotným ženám.

Dále je řepa bohatá na minerály, vitaminy C a E a třeba i vlákninu. Blahodárně působí na žaludek a kardiovaskulární systém.

Červená řepa je nejen velmi zdravá, ale také chutná, ochutnejte z ní polévku.

Pro 4 mlsouny:

450 g červené řepy
150 g brambor
1 cibule
1 lžička másla
800 ml zeleninového vývaru
4 lžíce dýňových semínek
hrst petržele
sůl, pepř
2 lžíce červeného vinného octa
4 lžičky zakysané smetany

Řepu a brambory oloupeme omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme cibuli. Přidáme řepu a brambory, asi 2 minuty podusíme a zalijeme vývarem. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni 25 až 30 minut. Mezitím na pánvi bez tuku o opražíme dýňová semínka a necháme vychladnout. Petržel nasekáme. Uvařenou řepu a brambory rozmixujeme ochutíme solí, pepřem a octem. Rozdělíme do talířů a přidáme lžíci smetany, trochu petržele a dýňových semínek.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>