Připravte si tyto velmi chutné placky. Jsou chutné za tepla i za studena.
Když je budete podávat k obědu, uvařte si k nim třeba brambory.
Nebo si je dejte jako studenou večeři a jen si je namáčejte do připraveného jogurtovo – sýrového dipu.
A nezapomeňte se v komentářích podělit s ostatními, jak vám chutnalo.
Pro 2 mlsouny:
½ svazku petržele
1 stroužek česneku
1 plechovka cizrny
2 vejce
2 lžíce strouhanky
sůl, pepř (může být i kajenský)
Na dip:
50 g sýru feta
200 g bílého jogurtu
2 lžíce olivového oleje
Cuketu očistíme, nastrouháme a lehce vymačkáme. Petržel natrháme. Oloupeme česnek. Cizrnu slijeme a spolu s česnekem, petrželí, citrónovou šťávou a 2 lžícemi vody rozmixujeme do pyré. Přidáme vejce, strouhanku, cuketu a ochutíme solí a pepřem. V případě potřeby přidáme strouhanku. Smícháme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím nasekáme lístky bazalky. Sýr feta rozdrolíme a smícháme s jogurtem, bazalkou a ochutíme solí a pepřem. Dáme do lednice odležet. Na pánvi rozehřejeme olej. V cizrnového těsta vytvarujeme placky a opečeme z obou stran dozlatova.
Podáváme s vychlazeným dipem.
Martina M.