Placky z cizrny a cukety

Připravte si tyto velmi chutné placky. Jsou chutné za tepla i za studena.

Když je budete podávat k obědu, uvařte si k nim třeba brambory.

Nebo si je dejte jako studenou večeři a jen si je namáčejte do připraveného jogurtovo – sýrového dipu.

A nezapomeňte se v komentářích podělit s ostatními, jak vám chutnalo.

 

Pro 2 mlsouny:

1 cuketa
½ svazku petržele
1 stroužek česneku
1 plechovka cizrny
1 lžíce citrónové šťávy
2 vejce
2 lžíce strouhanky
sůl, pepř (může být i kajenský)

Na dip:

bazalka
50 g sýru feta
200 g bílého jogurtu
pepř
2 lžíce olivového oleje

Cuketu očistíme, nastrouháme a lehce vymačkáme. Petržel natrháme. Oloupeme česnek. Cizrnu slijeme a spolu s česnekem, petrželí, citrónovou šťávou a 2 lžícemi vody rozmixujeme do pyré. Přidáme vejce, strouhanku, cuketu a ochutíme solí a pepřem. V případě potřeby přidáme strouhanku. Smícháme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím nasekáme lístky bazalky. Sýr feta rozdrolíme a smícháme s jogurtem, bazalkou a ochutíme solí a pepřem. Dáme do lednice odležet. Na pánvi rozehřejeme olej. V cizrnového těsta vytvarujeme placky a opečeme z obou stran dozlatova.

Podáváme s vychlazeným dipem.

Martina M.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>