Na této polévce si smlsnou všichni ti, co vyhledávají netradiční a pikantní pokrmy. Vhodná je i v případě nachlazení, svou sílou vás určitě postaví na nohy.
Pro 4 mlsouny:
3 červené cibule
2 česneku
3 brambory
1 batát
500 g růžičkové kapusty
300 g karotky
400 ml kokosového mléka
chilli podle chuti
zeleninový vývar
slunečnicový olej
Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na ni podusíme.
Brambory, batát a mrkev také oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Přihodíme k cibuli a chvíli společně podusíme. Růžičkovou kapustu rozkrojíme na půlku, přidáme do hrnce a zalijeme vývarem tak, aby byla všechna zelenina pod vodou. Přidáme chilli, přiklopíme pokličkou a vaříme 30 minut. Poté přilejeme kokosové mléko a ještě tak pět minut povaříme. Na talířích ozdobíme čerstvou řeřichou.
rdc
foto: Katja Rösen