Pikantní opečené fazolky s vepřovou panenkou

Říkáte si, že na zelených fazolkách s vepřovou panenkou nic není? Pak jste jistě neochutnali tuto pikantní verzi. Zázvor a anýz totiž přivedou tento na první pohled fádní pokrm k naprosté dokonalosti. Chutě se krásně propojí a vy se budete jen olizovat.

Pro 2 mlsouny:

500 g čerstvých fazolek

200 g vepřové panenky

5 lžic rostlinného oleje

1 svazek jarní cibulky

3 lžíce sojové omáčky

na špičku nože mletého anýzu

2 lžíce strouhaného zázvoru

2 stroužky utřeného česneku

sůl

Jarní cibubulku nakrájíme na kolečka a vepřovou panenku na tenké plátky. Konce fazolek se stonkem odřízneme, omyjeme a dobře vysušíme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a přihodíme fazolky. Opékáme, dokud se na povrchu nezačnou vytvářet bublinky a barva bude příjemná. Poté přidáme zázvor a cibulku. Krátce promícháme a přidáme vepřovou panenku. Jakmile se maso zatáhne, přimícháme sojovou omáčku a anýz. Přiklopíme pokličkou a dusíme, až maso změkne. Krátce před koncem vaření, přimícháme česnek a podle chuti osolíme.

rdc

foto: so-schmeckts.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>