Říkáte si, že na zelených fazolkách s vepřovou panenkou nic není? Pak jste jistě neochutnali tuto pikantní verzi. Zázvor a anýz totiž přivedou tento na první pohled fádní pokrm k naprosté dokonalosti. Chutě se krásně propojí a vy se budete jen olizovat.
Pro 2 mlsouny:
500 g čerstvých fazolek
200 g vepřové panenky
5 lžic rostlinného oleje
1 svazek jarní cibulky
3 lžíce sojové omáčky
na špičku nože mletého anýzu
2 lžíce strouhaného zázvoru
2 stroužky utřeného česneku
sůl
Jarní cibubulku nakrájíme na kolečka a vepřovou panenku na tenké plátky. Konce fazolek se stonkem odřízneme, omyjeme a dobře vysušíme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a přihodíme fazolky. Opékáme, dokud se na povrchu nezačnou vytvářet bublinky a barva bude příjemná. Poté přidáme zázvor a cibulku. Krátce promícháme a přidáme vepřovou panenku. Jakmile se maso zatáhne, přimícháme sojovou omáčku a anýz. Přiklopíme pokličkou a dusíme, až maso změkne. Krátce před koncem vaření, přimícháme česnek a podle chuti osolíme.
rdc
foto: so-schmeckts.de