Picadillo

Tento tradiční pokrm latinskoamerických zemí je rozšířený hlavně na Kubě, v Mexiku, Dominikánské republice, ale také na Filipínách.

Pokrm je připravován obvykle z hovězího mletého masa, rajčat nebo rajčatové omáčky a dalších složek lišících se podle oblasti.

Je podáván s rýží nebo jako náplň tortill v tzv. „tacos“.

Název pokmu je odvozen od španělského slova „picar“, které znamená namlít maso.

Pro 4 mlsouny:

1 kg hovězího masa nahrubo umletého

4 červené papriky

1 plechovka loupaných rajčat

2 lžíce oliv

2 cibule

3 stroužky česneku

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce octa

špetka mletého nového koření

lžíce soli

mletý pepř

lžíce chilli nebo rozetřená čerstvá chilli paprička

Mleté maso osolíme, opepříme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a pak na mírném ohni vaříme hodinu. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej, přidáme utřený česnek, cibuli nakrájenou nadrobno a papriku nakrájenou na tenké plátky. Chceme-li přidáme i chilli a 5-10 minut opékáme. Ke směsi na pánvi přidáme rajčata, pepř, nové koření, sůl a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Poté přidáme olivy, ocet a chvíli dusíme. Nakonec přidáme do pánve k zelenině i podušené změklé maso. Promícháme a můžeme podávat. Jako přílohu podáváme rýži a černé fazole. Můžeme podávat i zabalené v tortillách.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>