Nic nevypadá na talíři tak dobře jako pestrobarevný salát.
Dostali jste na něj chuť? Pak si jej připravte. Je to snadné.
Stačí vše nakrájet, dát na chvíli na pánev, dochutit a smíchat a je hotovo. Za 25 minut je pastva pro žaludek i oči připravena.
Komu nestačí salát samotný, může přikusovat křupavou bílou bagetku.
Pro 6 mlsounů:
3-4 menší cukety
2 stroužky česneku
4-5 větviček rozmarýnu
4 lžíce řepkového oleje
8 lžic balzamikového octa
200 g rukoly
250 g sýru mozzarella
150 g prosciutta
Papriku a cuketu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Z rozmarýnových větviček otrháme lístky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, na kterém za stálého míchání 5 minut restujeme cuketu. Asi minutu před koncem přidáme polovinu česneku a rozmarýn a ochutíme solí a pepřem. Přimícháme 4-5 lžic octa a krátce povaříme. Dáme stranou. Pánev očistíme a opět na ní rozehřejeme 2 lžíce oleje, na kterém orestujeme papriku, osolíme, opepříme, přidáme zbylý česnek a zalijeme zbylým octem. Krátce společně povaříme a dáme stranou vychladit. Mezitím očistíme rukolu a nadrolíme mozzarellu. Vše v míse promícháme a přidáme plátky prosciutta.
Sandra Špačková
Zdroj a foto: kochen& genießen, 2013, lecker.de