Penne s lososem, chřestem a mascarponovou pěnou

Těstoviny, rychlé vděčné jídlo, které lze jíst snad každý den na jiný způsob.

Připravili jsme pro vás recept na další jeho kombinaci – s estragonem, lososem a mascarpone.

Protože je tento krém poměrně dost těžký, doporučujeme raději jeho light formu. Na chuti mu to nic neubere a váš organismus bude odlehčenější.

A možná vám díky tomu zbude i místo na nějaký ten dezertík, co říkáte?

Pro 4 mlsouny:

500 g zeleného chřestu
sůl, pepř
1-2 lžíce cukru
3 lžíce citrónové šťávy
1 svazek estragonu
250 g těstovin
1 cibule
1 červená chilli paprička
3 lžíce oleje
75 ml suchého bílého vína
400 g lososa bez kůže
200 g mascarpone

 

Chřest omyjeme a zdřevnatělé konce odřízneme. Chřest rozřízneme na polovinu a nakrájíme na kousky. Osolenou vodu s citrónovou šťávou přivedeme k varu, chřest ve vroucí vodě 3 minuty povaříme. Poté vodu slijeme a 300 ml z ní dáme stranou, chřest přelijeme studenou vodou, abychom přerušili var. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chilli rozřízneme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na jemné proužky. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a cibuli a chilli na něm opečeme. Zalijeme 300 ml chřestovou vodou a vínem, asi 6 minut necháme vařit. Mezitím očistíme lososa a nakrájíme jej na malé kousky. 2 lžíce oleje rozehřejeme v další pánvi a orestujeme na něm 3-4 minuty lososa z každé strany. Asi dvě minuty před koncem k lososu přidáme i chřest. Estragon očistíme, lístky odtrháme od stonků a nasekáme na jemno. Mascarpone a estragon vložíme do mísy a mixérem vyšleháme do hladké pěny. Vše promícháme, ochutíme solí a pepřem a podáváme.

Sandra Š.
foto: lecker.de, Food & Foto, Hamburg


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>