Pokud byste si rádi dali něco sladkého, a chtěli byste to zkombinovat s ovocem, pak si připravte pečené ovoce v lahodném těstíčku.
Těsto je tak lahodné díky šumivému proseccu.
Toto skvělé mlsání je na světě do čtyřiceti minut a jaké použijete ovoce, záleží jen na vaší chuti.
100 ml mléka
120 ml vína prosecco
2 vejce
80 g cukru
nastrouhaná kůra z citronu
200 g jahod
200 g nektarinek
rostlinný olej
moučkový cukr
Bílek a žloutek od sebe oddělíme. Prosetou moukou v míse smícháme s mlékem a prosecco. Žloutky osolíme a přimícháme 50 g cukru a citronovou kůru. Přimícháme k mouce. Necháme 20 minut v klidu odpočinout. Z bílků a 30 g cukru ušleháme sníh. Přimícháme k těstu. Ovoce podle potřeby očistíme. Obalíme v těstu a ihned vložíme do rozpáleného oleje, kde je po dobu 2 minut opečeme dozlatova. Vyjmeme, necháme okapat od oleje a obalíme v cukru.
Sandra Špačková
Porovnat ceny >>