Pečená zelenina s bůvolí mozzarellou

Tento zeleninový pokrm by Italové zařadili do antipasti. Antipasti jsou předkrmy, které se podávají buď jednotlivě, nebo formou obloženého stolu. K antipasti se velice často podává pečivo a olivový olej, pečivo se pak namáčí do oleje a pojídá se k předkrmu.

Pečená zelenina je v tomto pokrmu doplněná buvolí mozzarellou. Mozzarella je vláčná, lehce pružná a měli bychom vědět, že mozzarella neobsahuje žádné konzervační látky. Je lehce stravitelná, a proto je vhodná i pro malé děti starší devíti měsíců a pro lidi držící dietu.

 

Pro 4 mlsouny:

4 cibule

1 svazek karotky

2 papriky

1 cuketa

6 lístků šalvěje

½ lžičky oregána

sůl

mletý pepř

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce vinného octu

5 sušených rajčat

250 g mozzarelly

1 lžíce olivového oleje

 

Troubu předehřejeme na 180 °C. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Mrkev oloupeme a podélně rozřízneme. Papriku očistíme od jádřince a nakrájíme na plátky. Cuketu nakrájíme na plátky. Všechnu nakrájenou zeleninu dáme do mísy a smícháme s oregánem, šalvějí, solí a pepřem, olejem a octem. Promíchanou zeleninu dáme na plech a přikryjeme alobalem. Vložíme do trouby a 15 minut pečeme. Sušená rajčata nakrájíme na plátky. Mozzarellu natrháme na menší kousky. Pečenou zeleninu dáme na talíře a posypeme sýrem a rajčaty. Servírujeme zalité olivovým olejem.

 

rdc

foto: Thomas Neckerman


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>