Mrkev a chřest jsou bezpochyby nejchutnější na jaře.
Neznamená to ale, že je musíme jíst čerstvé. Chřestu ostatně lehká tepelná úprava svědčí.
Zkuste je společně vložit zapéct do trouby společně s cibulí a sýrem feta.
Je to skvělé jako samostatné lehké jídlo.
Pro 2 mlsouny:
500 g chřestu
2 červené cibule
1 lžíce tekutého medu
½ citrónu
200 g sýru feta
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia. Mrkev oloupeme a podélně rozpůlíme. Z chřestů odkrojíme zdřevnatělé konce a pokud je to potřeb, oloupeme je. Cibuli nakrájíme na pláky. Vše vyložíme na plech vyložený pečícím papírem. Polijeme medem, olivovým olejem a osolíme. Navrch položíme další pečící papír, aby se zelenina nevysušila a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut. Mezitím nakrájíme citrón a fetu na menší kousky. Plech vytáhneme, sejmeme pečící papír a navrch položíme citrón a sýr. Zakápneme olejem a vložíme na dalších 5-10 minut do trouby pod gril.
Martina M.