Palačinkové jednohubky

Na přípravu velice rychlá delikatesa.

Můžeme podávat jako lehký předkrm nebo namísto jednohubek na silvestrovské tabuli.

Jak připravujete jednohubky vy?

Ochutnali byste tyto palačinkové?

 

 

 

 

Na palačinky:

250 ml polotučného mléka
1 vanilkový cukr
2 celá vejce
140 g hladké mouky
olej nebo máslo na opékání palačinek
špetka soli

Na náplň:

100 g vypeckovaných oliv
400 g tvarohu
400 g soleného syrového lososa

V mléce rozmícháme vejce, sůl, cukr a postupně přidáváme mouku. Metlou těsto prošleháváme. Dáme na půl hodiny do chladu odpočívat. Rozehřejeme pánev a lehce ji potřeme olejem, na kterém opečeme palačinky. Všechny palačinky necháme z obou stran vychladnout. První palačinku potřeme tvarohem, na něj rozprostřeme plátky lososa. Takto skládáme kousek po kousku a pokračujeme, dokud všechny ingredience nespotřebujeme. Za pomocí nože nebo čtvercového vykrajovátka vytvoříme malé jednohubky. Na párátko napíchneme olivu a poté naši jednohubku. Můžeme podávat.

Sandra Špačková


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>