Na přípravu velice rychlá delikatesa.
Můžeme podávat jako lehký předkrm nebo namísto jednohubek na silvestrovské tabuli.
Jak připravujete jednohubky vy?
Ochutnali byste tyto palačinkové?
Na palačinky:
1 vanilkový cukr
2 celá vejce
olej nebo máslo na opékání palačinek
špetka soli
Na náplň:
100 g vypeckovaných oliv
400 g tvarohu
400 g soleného syrového lososa
V mléce rozmícháme vejce, sůl, cukr a postupně přidáváme mouku. Metlou těsto prošleháváme. Dáme na půl hodiny do chladu odpočívat. Rozehřejeme pánev a lehce ji potřeme olejem, na kterém opečeme palačinky. Všechny palačinky necháme z obou stran vychladnout. První palačinku potřeme tvarohem, na něj rozprostřeme plátky lososa. Takto skládáme kousek po kousku a pokračujeme, dokud všechny ingredience nespotřebujeme. Za pomocí nože nebo čtvercového vykrajovátka vytvoříme malé jednohubky. Na párátko napíchneme olivu a poté naši jednohubku. Můžeme podávat.
Sandra Špačková