Pad Thai – thajské nudle. Určitě jste tento pokrm ochutnali v nějakém asijském bistru. Je to rychlé a hlavně vynikající jídlo, které hravě zvládnete připravit i doma. Tak to příště zkuste třeba podle tohoto receptu.
Pokud chcete pokrm o něco sytější, přidejte na začátku do rozpálené pánve vejce. Nudle budou hutnější a navíc tak zvýrazníte jeho chuť.
Chybí vám doma ingredience? Vydejte se do nejbližších asijských potravin, kde určitě pořídíte vše potřebné.
400 g rýžových nudlí
4 lžíce slunečnicového oleje
2 stroužky česneku
2 cm zázvoru
2 jarní cibulky
1 lžíce sladkokyselé tamarindové omáčky
6 lžic sladké chilli omáčky
3 lžíce rýžového vína (lze nahradit bílým vínem)
1 lžíce rybí omáčky
1 mrkev
1 jarní cibule
hrst fazolových lusků
2 lžíce sezamového oleje
Nudle namočíme do studené vody a necháme asi pět minut změknout. Poté vyjmeme a dáme stranou. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, orestujeme na pánvi a dáme stranou. Česnek, zázvor a cibulku oloupeme a nakrájíme najemno. Olej rozpálíme na větší pánvi, přidáme česnek, zázvor, cibuli a tamarindovou pastu. Vaříme asi ½ minuty a přidáme chilli omáčku, sójovou omáčku, víno, rybí máčku. Vaříme další dvě minuty.
Mrkev a cibulku nakrájíme na plátky a přidáme spolu s masem, nudlemi a lusky do pánve, vše promícháme a vaříme asi 3 minuty. Před podáváním polijeme sezamovým olejem.
Tip: Kdo má rád pálivá jídla, nechť si pokrm ochutí různými chilli. Chuti se meze nekladou.
Martina Mlsná
foto: foodiesfeed.com
No comments