Orientální pánev

Nelámejte si hlavu, jaké teplé jídlo si dnes připravíte. Tuto orientální pánev s mletým masem a cizrnou zvládne hravě uvařit i kuchař amatér a zaručeně vám bude chutnat.

Pokud nemáte rádi  pálivá jídla nebo budete pokrm podávat i dětem, vynechejte chilli papričku.

Nezapomeňte se poté podělit v ostatními mlsouny v komentářích, jak vám chutnalo.

Dobrou chuť.

 

Pro 4 mlsouny:

1 cibule
1 stroužek česneku
1 červená paprika
1 chilli paprička
2 lžíce olivového oleje
600 g mletého masa
sůl, pepř
1 lžička mletého kmínu
2 lžíce rajčatového protlaku
1 plechovka cizrny
½ svazku hladkolisté petržele
200 g sýru feta

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na proužky. Chilli rozpůlíme a odstraníme semínka a nasekáme najemno. Oleje rozehřejeme na pánvi. Maso na něm orestujeme, až nezhnědne. Ochutíme solí, pepřem a kmínem. Přidáme cibuli, česnek a chilli a krátce společně podusíme. Přidáme rajčatový protlak, promícháme. Přidáme čtvrt litru vody, přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a 5 minut dusíme. Cizrnu scedíme. Petrželové lístky natrháme a nasekáme. Sýr feta nedrobíme. Po pěti minutách přidáme k masu cizrnu a společně povaříme další tři minuty. Poté dochutíme a zasypeme sýrem a petrželí. K pokrmu se hodí hustý řecký jogurt a pita chléb.

Martina Mlsná
foto: lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>