Omeleta k obědu? A proč ne? Když do ní přidáte maso a zeleninu, hravě vydá za hlavní pokrm.
Ostatně, komu by to přišlo málo, může si k omeletě přivařit brambory.
Nezapomeňte si k omeletě připravit i pikantní zakysanou smetanu, která ji skvěle doplní.
Nezbývá než popřát dobrou chuť!
Pro 2 mlsouny:
olivový olej
sůl, pepř
1 cuketu
½ červené papriky
75 ml mléka
1 kelímek smetany
špetka chilli
3 lžíce sladkokyselé omáčky
Maso nakrájíme na malé kousky. 1 lžíci oleje rozehřejeme na pánvi a maso na něm osmažíme. Posolíme a popepříme. Mezitím nakrájíme cuketu a papriku na malé kousky. Maso z pánve vyjmeme a do pánve dáme cuketu a papriku. Za občasného míchání asi 5 minut restujeme. Mezitím vyšleháme vejce s mlékem a ochutíme solí a pepřem. Cuketu a papriku z pánve vyjmeme a rozehřejeme na ní další lžíci oleje. Vylijeme vejce a navrch rozdělíme maso, cuketu a papriku. Přiklopíme víkem a necháme na mírném ohni asi 15 minut. Mezitím smícháme zakysanou smetanu s chilli a se sladkokyselou omáčku. Omeletu rozdělíme na dvě porce a podáváme s pikantní smetanou.
Sandra Š.