Hledáte tip na rychlý oběd, který nezabere více než 30 minut vašeho času?
Právě je v sezóně červená řepa, která je nabitá vitamíny. Vařená řepa je o něco lépe stravitelná než syrová. A z hlediska nutričních hodnot je uvařená červená řepa stejně dobrým zdrojem živin jako ta syrová. Uvařit řepu vyžaduje čas, ale do dnešního receptu – zapečená řepa se sýrem feta klidně použijte uvařenou vakuovanou.
Chutná skvěle s opečenými plátky bagety.
Pro 1 mlsouna:
1 šalotka
½ jarní cibule
1 větvička tymiánu
1 stroužek česneku
1 lžička olivového oleje
50 g sýru feta
Červenou řepu nakrájíme. Šalotku oloupeme a nakrájíme na osminky. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka. Bylinky nasekáme a oloupaný česnek nasekáme. Česnek smícháme s olejem. Řepu, šalotku, cibuli rozložíme do formy a zasypeme bylinkami. Posypeme rozdrobeným sýrem feta a vše zalijeme česnekovým olejem. Vložíme do rozehřáté trouby na 175 stupňů a pečeme 15 minut.
Sandra Špačková
foto: Food & Foto, Hamburg