Nudlové kari s červenou čočkou

Pokud jste příznivci asijské kuchyně, na nudlovém kari si pochutnáte.

Kombinace koriandru, římského kmínu, pepře a kurkumy pokrm krásně provoní. Už během vaření se Vám budou sbíhat sliny.

Recept neobsahuje maso a můžete ho tak servírovat hostům vegetariánům.

Dobrou chuť.

Pro 4 mlsouny:

500 g brokolice
1 svazek jarní cibule
2 lžíce oleje
2 lžičky semínek koriandru, římského kmínu a celého pepře
150 g červené čočky
6 lžic sóojové omáčky
250 g rýžových nudlí
200 g plnotučného jogurtu
1 lžička mleté kurkumy
4 větvičky koriandru

Brokolici natrháme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej. Koriandr, kmín a pepř na něm krátce orestujeme. Koření vyjmeme a v hmoždíři nebo mixéru rozdrtíme. Na pánev dáme brokolici, cibuli a červenou čočku a vše krátce orestujeme. Zalijeme asi 500 ml vody a přimícháme sójovou omáčku. Na mírném ohni 8-10 minut dusíme. Mezitím si ve větším množství osolené vody uvaříme nudle doměkka. Poté slijeme. Jogurt a kurkumu přimícháme ke směsi na pánvi a nakonec přidáme nudle. Promícháme a dochutíme sójovou omáčkou a rozdrceným kořením. Nakonec přimícháme nasekaný koriandr a můžeme podávat.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>