Pokud jste příznivci asijské kuchyně, na nudlovém kari si pochutnáte.
Kombinace koriandru, římského kmínu, pepře a kurkumy pokrm krásně provoní. Už během vaření se Vám budou sbíhat sliny.
Recept neobsahuje maso a můžete ho tak servírovat hostům vegetariánům.
Dobrou chuť.
Pro 4 mlsouny:
1 svazek jarní cibule
2 lžíce oleje
2 lžičky semínek koriandru, římského kmínu a celého pepře
150 g červené čočky
250 g rýžových nudlí
200 g plnotučného jogurtu
1 lžička mleté kurkumy
4 větvičky koriandru
Brokolici natrháme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej. Koriandr, kmín a pepř na něm krátce orestujeme. Koření vyjmeme a v hmoždíři nebo mixéru rozdrtíme. Na pánev dáme brokolici, cibuli a červenou čočku a vše krátce orestujeme. Zalijeme asi 500 ml vody a přimícháme sójovou omáčku. Na mírném ohni 8-10 minut dusíme. Mezitím si ve větším množství osolené vody uvaříme nudle doměkka. Poté slijeme. Jogurt a kurkumu přimícháme ke směsi na pánvi a nakonec přidáme nudle. Promícháme a dochutíme sójovou omáčkou a rozdrceným kořením. Nakonec přimícháme nasekaný koriandr a můžeme podávat.
Sandra Š.