Na Nový rok bychom měli jíst čočku. Proč? No přece abychom měli po celý rok peníze.
Obvykle se připravuje tradiční čočka na kyselo. Co když vám ale nechutná? Nevadí.
Nikde není psáno, že se musí jednat o zelenou čočku. Klidně si dopřejte čočku červenou a nebojte se ani odvážnější kombinace.
Ochutnejte těstoviny s rukolou, červenou čočkou a kozím sýrem a vstupte do nového roku s chutí.
Pro 1 mlsouna:
hrst lístků rukoly
50 g červené čočky
kozí sýr
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 lžička medu
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Čočku uvaříme ve vývyru. Rukou očistíme a natrháme na malé kousky. Olej smícháme se šťávou z citrónu, solí, pepřem a medem. Rukou promícháme s dresinkem. Jakmile budou těstoviny a čočka hotové, smícháme je s ochucenou rukolou. Podáváme posypané kozím sýrem.
Sandra Špačková
foto: diekatrin