Novoroční čočka – zkuste ji letos netradičně s těstovinami a rukolou

testoviny s cockou

Na Nový rok bychom měli jíst čočku. Proč? No přece abychom měli po celý rok peníze.

Obvykle se připravuje tradiční čočka na kyselo. Co když vám ale nechutná? Nevadí.

Nikde není psáno, že se musí jednat o zelenou čočku. Klidně si dopřejte čočku červenou a nebojte se ani odvážnější kombinace.

Ochutnejte těstoviny s rukolou, červenou čočkou a kozím sýrem a vstupte do nového roku s chutí.

Pro 1 mlsouna:

těstoviny podle libosti a hladu
hrst lístků rukoly
50 g červené čočky
kozí sýr
sůl, pepř
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 lžička medu

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Čočku uvaříme ve vývyru. Rukou očistíme a natrháme na malé kousky. Olej smícháme se šťávou z citrónu, solí, pepřem a medem. Rukou promícháme s dresinkem. Jakmile budou těstoviny a čočka hotové, smícháme je s ochucenou rukolou. Podáváme posypané kozím sýrem.

Sandra Špačková
foto: diekatrin


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>