Noky z medvědího česneku s rajčatovým salátem

noky z medvediho cesneku s rajcatovy  salatem

Chcete mít oběd uvařený v „cukuletu“?

Pak ochutnejte tyto noky s medvědím česnekem.

Medvědí česnek je právě v sezóně, takže jej hravě seženete, ať už v lesích či na trhu.

Pokud budete mít medvědího česneku nazbyt, připravte si z něj pesto, které je vynikající k těstovinám i masu, nebo jej očistěte, osušte, nakrájejte a zamrazte a můžete se z něj těšit po celý rok.

300 g mouky
100 g medvědího česneku (nakrájíme na malé kousky)
1 vejce
¼ l vody
sůl
pepř

Všechny ingredience smícháme. Ve velkém hrnci přivedeme osolenou vodu k varu. Za pomocí struhadla na halušky nebo špecle těsto nastrouháme do vody a vaříme, dokud nočky nevyplavou na hladinu. Mezitím připravíme salát. Všechny ingredience nakrájíme, promícháme a dochutíme.

Rajčatový salát s medvědím česnekem

rajčata
medvědí česnek
kapary
olej
ocet
sůl
pepř

Sandra Špačková
foto: Scarygami


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>