Chcete mít oběd uvařený v „cukuletu“?
Pak ochutnejte tyto noky s medvědím česnekem.
Medvědí česnek je právě v sezóně, takže jej hravě seženete, ať už v lesích či na trhu.
Pokud budete mít medvědího česneku nazbyt, připravte si z něj pesto, které je vynikající k těstovinám i masu, nebo jej očistěte, osušte, nakrájejte a zamrazte a můžete se z něj těšit po celý rok.
100 g medvědího česneku (nakrájíme na malé kousky)
1 vejce
sůl
pepř
Všechny ingredience smícháme. Ve velkém hrnci přivedeme osolenou vodu k varu. Za pomocí struhadla na halušky nebo špecle těsto nastrouháme do vody a vaříme, dokud nočky nevyplavou na hladinu. Mezitím připravíme salát. Všechny ingredience nakrájíme, promícháme a dochutíme.
Rajčatový salát s medvědím česnekem
medvědí česnek
kapary
olej
sůl
pepř
Sandra Špačková
foto: Scarygami