Nektarinkový nákyp s tvarohem

Máte nektarinky a nevíte, co s nimi?

Upečte z nich tvarohový nákyp a udělejte radost všem strávníkům.

Je to dobrota, ať už jej budete jíst k obědu či k večeři.

Přípravu zvládne i amatér a za hodinku máte hotovo a můžete podávat.

Kdo by neměl rád nektarinky, může je nahradit broskvemi, švestkami či třeba jablky.

 

Pro 4 mlsouny:

4 nektarinky
4 vejce
150 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
500 g tvarohu
125 g zakysané smetany
75 g krupice
25 g mandlových plátků
moučkový cukr
tuk na vymazání formy

Nektarinky rozčtvrtíme a nakrájíme na měsíčky. Dáme do lednice vychladit. Vejce oddělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Z bílků vyšleháme sníh. Tvaroh, smetanu a krupici smícháme a poté promícháme se žloutkovou směsí. Formu vymažeme tukem a naplníme nektarinkami, žloutkovou a tvarohovou směsí. Posypeme 25 g cukru a mandlemi. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme 40 minut. Vyjmeme z trouby a posypeme moučkovým cukrem.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>