Máte nektarinky a nevíte, co s nimi?
Upečte z nich tvarohový nákyp a udělejte radost všem strávníkům.
Je to dobrota, ať už jej budete jíst k obědu či k večeři.
Přípravu zvládne i amatér a za hodinku máte hotovo a můžete podávat.
Kdo by neměl rád nektarinky, může je nahradit broskvemi, švestkami či třeba jablky.
Pro 4 mlsouny:
4 vejce
150 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
500 g tvarohu
75 g krupice
25 g mandlových plátků
moučkový cukr
tuk na vymazání formy
Nektarinky rozčtvrtíme a nakrájíme na měsíčky. Dáme do lednice vychladit. Vejce oddělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Z bílků vyšleháme sníh. Tvaroh, smetanu a krupici smícháme a poté promícháme se žloutkovou směsí. Formu vymažeme tukem a naplníme nektarinkami, žloutkovou a tvarohovou směsí. Posypeme 25 g cukru a mandlemi. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme 40 minut. Vyjmeme z trouby a posypeme moučkovým cukrem.
Sandra Š.