Snídaně nám dodá nebo ubere energii na celé dopoledne. Proto by měla být zdravá, vydatná a abychom potěšili chuťové pohárky, i chutná.
Protože se nám ráno pochopitelně nechce vystávat u plotny, je dobré, když se nám podaří připravit ji během několika málo minut. A právě taková je tato vynikající pomazánka.
Díky zelenině a řeřiše se navíc jedná o vitaminovou bombu. Připravte si ji a smlsněte si na lehké jarní pomazánce.
Na 6 porcí:
50 g ředkviček
200 g lučiny
50 g sýru cottage
sůl
pepř
cukr
Mrkev oloupeme, omyjeme, osušíme a nastrouháme. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Lučinu a cottage smícháme. Řeřichu odřízneme, nasekáme a malé množství dáme stranou na ozdobu. Mrkev, ředkvičky a řeřichu přimícháme k sýrům a ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Nechutnější je pomazánka namazaná na žitném chlebu. Podáváme ozdobené řeřichou.
Sandra Špačková
foto: lecker.de