Mrkvovo – ředkvičková pomazánka

Snídaně nám dodá nebo ubere energii na celé dopoledne. Proto by měla být zdravá, vydatná a abychom potěšili chuťové pohárky, i chutná.

Protože se nám ráno pochopitelně nechce vystávat u plotny, je dobré, když se nám podaří připravit ji během několika málo minut. A právě taková je tato vynikající pomazánka.

Díky zelenině a řeřiše se navíc jedná o vitaminovou bombu. Připravte si ji a smlsněte si na lehké jarní pomazánce.

 

Na 6 porcí:

1 mrkev
50 g ředkviček
200 g lučiny
50 g sýru cottage
hrst řeřichy
sůl
pepř
cukr

Mrkev oloupeme, omyjeme, osušíme a nastrouháme. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Lučinu a cottage smícháme. Řeřichu odřízneme, nasekáme a malé množství dáme stranou na ozdobu. Mrkev, ředkvičky a řeřichu přimícháme k sýrům a ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Nechutnější je pomazánka namazaná na žitném chlebu. Podáváme ozdobené řeřichou.

Sandra Špačková
foto: lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>