Také máte rádi bábovky a koláče s čerstvým ovocem?
Pak váš jazýček dnes jistě zaplesá.
Na trzích je k dostání spousta čerstvého sladkého ovoce, které přímo volá po tom, abychom z něj upekli nějakou tu dobrotu.
Jako tomu je u této meruňkové bábovky.
Nechte si chutnat.
125 g změklého másla
½ hrnku cukru krupice
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce
2 kelímky bílého jogurtu
¼ hrknu plátků mandlí
¼ hrnku strouhaného kokosu
Troubu předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu o průměru20 cmvymažeme máslem a vyložíme ji pečícím papírem. Za pomocí mixéru vyšleháme máslo, cukr a vanilkový cukr, dokud krém nebude nadýchaný. Za stálého míchání postupně přidáme vejce, mouku a jeden jogurt. Vše důkladně promícháme. Polovinu krému nalijeme do připravené formy, vyrovnáme a na povrch vyskládáme meruňky. Přelijeme zbylým krémem a zasypeme kokosem a mandlemi. Vložíme do trouby a pečeme 40 – 50 minut, dokud se těsto nelepí na špejli. Necháme 5 minut dojít při pokojové teplotě a poté vyjmeme z formy. Servírujeme vychladlé s druhým bílým jogurtem.
Přeložila Sandra Š., časopis Super Food Ideas – listopad 2007
foto: Ben Dearnley