Meruňková bábovka

Také máte rádi bábovky a koláče s čerstvým ovocem?

Pak váš jazýček dnes jistě zaplesá.

Na trzích je k dostání spousta čerstvého sladkého ovoce, které přímo volá po tom, abychom z něj upekli nějakou tu dobrotu.

Jako tomu je u této meruňkové bábovky.

Nechte si chutnat.

 

400 g rozpůlených meruněk
125 g změklého másla
½ hrnku cukru krupice
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce
1 1/3 hrnku polohrubé mouky
2 kelímky bílého jogurtu
¼ hrknu plátků mandlí
¼ hrnku strouhaného kokosu

 

Troubu předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu o průměru20 cmvymažeme máslem a vyložíme ji pečícím papírem. Za pomocí mixéru vyšleháme máslo, cukr a vanilkový cukr, dokud krém nebude nadýchaný. Za stálého míchání postupně přidáme vejce, mouku a jeden jogurt. Vše důkladně promícháme. Polovinu krému nalijeme do připravené formy, vyrovnáme a na povrch vyskládáme meruňky. Přelijeme zbylým krémem a zasypeme kokosem a mandlemi. Vložíme do trouby a pečeme 40 – 50 minut, dokud se těsto nelepí na špejli. Necháme 5 minut dojít při pokojové teplotě a poté vyjmeme z formy. Servírujeme vychladlé s druhým bílým jogurtem.

Přeložila Sandra Š., časopis Super Food Ideas – listopad 2007
foto: Ben Dearnley


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>