Tyhle špízy se hodí nejen na grilování, ale i jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu. Zdánlivě nudné jídlo bezvadně doplní lehký okurkový salát, kterému řeřicha dodá ten správný šmak.
Pro 2 mlsouny:
500 g salátové okurky
2 kelímky bílého jogurtu
4 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
cukr
hrst řeřichy
2 kuřecí prsa
2 lžíce oleje
2 lžíce medu
2 lžičky hořčice
Okurky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Jogurt smícháme s 3 lžíci citronu a dochutíme solí, pepřem a cukrem. Řeřichu umyjeme, lístečky oddělíme od větviček a přidáme do jogurtu. Nakonec smícháme s okurkou. Kuřecí prsa umyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Napícháme na špejle. Osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji špízy opečeme ze všech stran. Mezitím smícháme med, lžíci citronu a hořčici. Ke konci opékání maso polijeme touto marinádou a rozetřeme po celém povrchu. Podáváme s připraveným salátkem a plátkem citronu na dochucení.
rdc
zdroj foto: www.lecker.de