Hledáte nápad na rychlé teplé jídlo, které zvládnete do třičtvrtě hodiny a zvládne jej i lajk?
Není nic jednoduššího než promíchat maso, vytvarovat koule a osmažit.
Kdo není fanouškem salátové okurky, může namísto okurkové salsy, uvařit brambory, nebo si připravit jakýkoli jiný oblíbený salát.
Jaký salát mate nejradši Vy? Pochlubte se v komentářích.
Pro mlsouny:
100 ml smetany
1 cibule
1 lžíce oleje
15 větviček sladkolisté petržele
500 g mletého masa
1 vejce
pepř
2 lžíce přepuštěného másla
½ salátové okurky
½ svazku pažitky
6 lžic sladké pálivé chilli omáčky
2 lžíce bílého vinného octa
Vločky zalijeme smetanou a necháme 10 minut stát. Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozehřátém oleji zesklovatíme. Lístky petržele otrháme, nasekáme a dáme do mísy. Smícháme s masem, vejcem, cibulí a ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme 6 koulí. Máslo rozehřejeme na pánvi a koule na něm osmažíme (z každé strany 10 minut). Mezitím oloupeme okurku, podélně rozřízneme a lžičkou vydlabeme jádra. Poté nakrájíme na malé kostičky. Pažitku nakrájíme na kolečka. Okurku smícháme s pažitkou s chilli omáčkou a dochutíme octem. Koule necháme okapat od oleje a servírujeme s okurkou.
Sandra Špačková
foto: Matthias Haupt