Martabak

Martabak nebo Mutabak je pouliční jídlo připomínající omeletu, které pravděpodobně vzniklo v jižní Saudské Arábii nebo v Jemenu.

Odtud se rozšíšilo do Malaysie, Singaporu a Indonésie, kde se stalo velice populárním a setkat se zde s ním můžete doslova na každém rohu. 

Pro 4 mlsouny:

Těsto:

3 hrnky chlebové mouky

¾ hrnku vody

1/3 hrnku oleje

1 lžíce soli

1 vejce

Náplň:

½ cibule

1 stroužek česneku

500 g mletého masa

½ rajče

špetka koření: pepř, koriandr, chilli, kmín

1 pórek

4 vejce

sůl

hrst tvrdého sýra

Všechny ingredience na těsto smícháme a ručně propracujeme v jemné, lehce lepivé těsto. Těsto rozdělíme na 6 dílů a z každého vytvoříme kuličku. Dáme je na talíř, zakryjeme fólií a necháme 3 hodiny odležet.

Cibuli oloupeme a spolu s rajčetem nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a česnek na pánvi prudce opečeme. Přidáme maso a dusíme, dokud nezhnědne a pak ještě deset minut vaříme. Přidáme rajčata a koření a chvíli vaříme až rajčata změknou. Dáme stranou vychladnout. Vejce rozbijeme do mísy, osolíme, přidáme najemno nakrájený pórek, sýr a přímícháme k masu. Mícháme, dokud se vše nespojí.

Jednotlivé kuličky těsta dáme na vál a z každé vyválíme tenký poměrně velký plát. Na větší pánvi trochu oleje, vložíme placku a lžící do jejího středu naneseme  připravenou masovou nápln. Placku přehneme a náplň v těstě uzavřeme. Osmažíme po obou stranách dohněda a vyjmeme.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>