Kuře v medu, skořici s rajčaty a fazolkami – samo o sobě dobrota. Když si k tomu připravíte i vynikající kuskus, pochutnáte si na skvělém, lehkém jídle.
Kuskus jako v receptu si můžete připravit i k jiným než kuřecím pokrmům. Někdo jej má rád i jen tak s jogurtovým dipem a olivovým olejem.
Připravujete kuskus jinak? Pokud ano, podělte se s ostatními čtenáři v komentářích.
med
skořice
kmín
35 ml vývaru
50 g fazolí
Na kuskus:
55 g másla
120 g šalotky
2 lžičky soli
300 g kuskus
75 g piniových oříšků
35 g rozinek
Jak připravit kuskus?
Máslo rozpustíme na pánvi a tři minuty na něm podusíme cibuli. Přilijeme vývar, sůl, pepř a přivedeme k varu. Sundáme z plotny, přimícháme kuskus a necháme 10 minut být. Kuskus nasákne všechen vývar. Přimícháme piniové ořechy a rozinky. V případě potřeby dochutíme a podáváme.
Než bude kuskus hotov, připravíme si kuře. Olej rozpálíme ve větší pánvi, kuřecí prsa osolíme, opepříme a obalíme v medu. Po dobu 5-6 minut opékáme dozlatova, pak vmícháme skořici, kmín, rajčata, vývar a fazolky. Vaříme 10 minut, dokud nejsou fazolky měkké.
Sandra Špačková
Foto: Barefoot in Paris, foodnetworktv.com