Marinované kuřecí špalíčky se sezamovým špenátem

Máte rádi kuřecí špalíčky?

Jejich obliba stoupá obzvláště, když je venku hezky a je možné vytáhnout gril. Marinované kuřecí špalíčky na grilu, to je totiž teprve dobrota.

Než ale bude tak teplo na to, abychom mohli grilovat, připravme si kuřecí špalíčky v troubě s čerstvým špenátem.

Kdo by potřeboval k pokrmu ještě přílohu, může si připravit vařené brambory, ty se k jídlu dobře hodí.

10 kuřecích špalíčků
šťáva ze dvou limetek
5 lžic medu
4 ½ lžic oleje
Asi 4 cm zázvoru
2 menší chilli papričky
1 kg čerstvého špenátu
sůl
5 lžic sezamových semínek
10 lžic sojové omáčky

Maso omyjeme, osušíme a položíme na plech. V misce smícháme limetovou šťávu, med, sojovou omáčku a olej. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Chilli rozpůlíme a vyškrábeme semínka a nakrájíme najemno. Spolu se zázvorem přimícháme do marinády. Polovinou marinády potřeme špalíčky a necháme asi hodinu marinovat.

Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a vložíme do něj plech se špalíčky. Pečeme asi 45 minut. Po polovině pečení, špalíčky obrátíme.

Mezitím očistíme špenát a ve vroucí osolené vodě jej jednu minutu povaříme, vyjmeme a ihned ponoříme do studené vody. Poté špenát důkladně vymačkáme. Na pánvi opražíme sezamová semínka, přimícháme špenát a zalijeme zbylou marinádou a dochutíme solí.

Servírujeme spolu se špalíčky.

Sandra Špačková
foto: Sonja Tobias


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>