Tímto dortem potěšíte každou návštěvu. Je velice chutný a na přípravu nenáročný, není potřeba ani zapínat troubu. Základem je nechat ho pořádně v chladu ztuhnout a vychladit.
Nejlepší je tedy připravit jej večer. Ráno se jen dozdobí a mňamka je na světě.
Na koláč o průměru 26 cm budeme potřebovat:
225 g müsli
100 g másla pokojové teploty
kapka oleje
6 plátků bílé želatiny
2 velké zralé manga
500 g tvarohu
75 g cukru
1 vanilkový cukr
200 g zakysané smetany
200 g šlehačky
200 g müsli v mixéru rozmixujeme a utřeme s povoleným máslem. Dortovou formu lehce vymažeme olejem a na dno vymačkáme máslové müsli. Dáme na 30 minut do lednice vychladit.
Gelatinu namočíme do studené vody. Manga oloupeme, odřízneme od jádra a půlku dáme stranou na ozdobení. Ze zbylého manga uděláme pyré, které přes sítko protlačíme do mísy, kde přimícháme tvaroh, všechen cukr a zakysanou smetanu.
Želatinu ve vodní lázni rozpustíme, rychle přimícháme k mangovému krému a mícháme, dokud nezačne houstnout.
Šlehačku šleháme do ztuhnutí a namažeme na vychlazenou müsli vrstvu. Přidáme i mangový krém a rozetřeme dohladka. Dáme na 5 hodin do lednice – můžeme nechat i přes noc. Odložené mango nakrájíme na malé tenké kousky. Ztuhlý dort vytáhneme z formy a ozdobíme mangem a zbylým müsli.
rdc
zdroj: tegut