Losos se sójovým krémem a koprem

Losos na našich talířích zlidověl a aby nezevšedněl, je potřeba jej připravovat na různé způsoby.

Pokud jste ještě neochutnali lososa s omáčkou ze sójové smetany s koprem, měli byste to napravit.

Neznáte sójovou smetanu? Její výhodou je, že lze dosáhnout výborné chuti bez nutnosti použití nasycené mastné kyseliny. Hodí se především k zelenině a rybám.

Tip: V receptu je uveden anýzový likér, pokud jej máte, neváhejte jej použít, pokrmu dodá ten správný šmrnc. V případě, že jej nemáte nebo nechcete použít, nahraďte jej anýzovými semínky. Také udělají dobrou službu.

Pokrm chutná výborně s jasmínovou rýži.

Pro 2 mlsouny:

1 okurka
1 červená cibule
250 g lososa (bez kůži)
1 lžíce rostlinného oleje
sůl
pepř
2 lžíce anýzového likéru
125 ml zeleninového vývaru
125 ml sójového krému
3 větvičky kopru

Okurku rozpůlíme, vydlabeme z ní semínka a nakrájíme na asi 1,5 cm široké kousky. Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Očištěného lososa nakrájíme na asi 2 cm velké kouky. Na pánvi rozehřejeme olej a dozlatova na něm opečeme lososa. Vyjmeme a osolíme a opepříme. Ve stejné pánvi zesklovatíme cibuli. Přidáme okurku a asi dvě minuty podusíme společně. Ochutíme solí a pepřem. Zalijeme likérem, necháme odpařit alkohol a přidáme vývar a sójový krém nebo smetanu. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a vaříme asi 5 minut. Přidáme lososa. Společně povaříme dvě minuty a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme koprem a servírujeme.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>