Rychlé, snadné, zdraví prospěšné a k sežrání.
Líbí se vám tato představa? Tak v tom případě se inspirujte tímto receptem.
Stačí půl hodina v kuchyni a máte připraveno.
Pokrm je vhodný pro všední dny, ale s dobrým dezertem se nemusíte stydět naservírovat ho na nedělní tabuli.
Pro 4 mlsouny:
1 cibule
1 svazek kopru
1 svazek pažitky
1 jablko
2 lžíce jablečného octa
sůl
pepř
cukr
700 g filetu lososa
2 lžíce rostlinného oleje
Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce do měkka. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Kopr a pažitku nasekáme najemno. Jablko nakrájíme na malé kousky. V misce smícháme cibuli, kopr, pažitku, jablko, jablečný ocet, jogurt a vše dochutíme solí, pepřem a cukrem. Dáme do lednice vychladit. Olej rozehřejme na pánvi. Lososa na něm z každé strany 4 minuty orestujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme dle libosti. Podáváme s lososem a připraveným dipem.
Sandra Š.