Losos s jogurtovým dipem z jablek, pažitky a kopru

Rychlé, snadné, zdraví prospěšné a k sežrání.

Líbí se vám tato představa? Tak v tom případě se inspirujte tímto receptem.

Stačí půl hodina v kuchyni a máte připraveno.

Pokrm je vhodný pro všední dny, ale s dobrým dezertem se nemusíte stydět naservírovat ho na nedělní tabuli.

 

Pro 4 mlsouny:

800 g brambor
1 cibule
1 svazek kopru
1 svazek pažitky
1 jablko
2 lžíce jablečného octa
400 g plnotučného jogurtu
sůl
pepř
cukr
700 g filetu lososa
2 lžíce rostlinného oleje

Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce do měkka. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Kopr a pažitku nasekáme najemno. Jablko nakrájíme na malé kousky. V misce smícháme cibuli, kopr, pažitku, jablko, jablečný ocet, jogurt a vše dochutíme solí, pepřem a cukrem. Dáme do lednice vychladit. Olej rozehřejme na pánvi. Lososa na něm z každé strany 4 minuty orestujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme dle libosti. Podáváme s lososem a připraveným dipem.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>