Losos pečený ve fólii

Lososu sluší nejen minutková úprava na pánvi, ale výborný je i pečený či grilovaný. Ochutnejte jej v kombinaci s octem, nakládačkami, koprem a šunky.

V receptu je uvedena sušená šunka. Nejchutnější je holštýnská (Katenschinken), ale tu lze těžce sehnat. Nahradit ji můžete vestfálskou nebo schwarzwaldskou.

Všechny tyto šunky se připravují obdobně. Nasolené maso se udí ve studeném kouři z hoblin, čímž se docílí zbarvení a aromatu. Poté se šunka poté několik týdnů suší.

Pro 4 mlsouny:

750 g lososa
1 sklenice nakládaných okurek
75 g holštýnské šunky
1 svazek kopru
1 cibule
ocet
sůl

Rybu namočíme do octa, osolíme a nakrájíme na 4 díly. Okurky, 50 g šunky a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi necháme ze šunky vypéct mastnotu. Do alobalu dáme filet ryby, polovinu nakrájené okurky a navrch dáme další filet ryby. Poté vypečenou šunku, cibuli a kopr. Přeložíme plátkem šunky a zabalíme do alobalu. Totéž uděláme i se zbylými ingrediencemi. Vložíme do rozpálené trouby a grilujeme asi 40 minut.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>