Lišky s těstovinami a fazolkami

Máte rádi houby lišky? Pak se vydejte do lesa či na trh. Už rostou! Lze je nalézt od června až do podzimu, největší úroda pak bývá v srpnu a v září.

Při přípravě pokrmů s liškami pamatujte na to, že jsou pro svou tuhost dosti těžko stravitelné. Proto je vždy potřeba je předem podusit. Nejlépe je rozemlít nebo rozkrájet a nepřidávat k nim mnoho vajec nebo tuku.

Liškám velmi sluší kombinace s těstovinami a fazolkami. Však posuďte sami…

Pro 2 mlsouny:

200 g lišek
1 menší cibule
1 stroužek česneku
300 g zelených fazolek
hrst saturejky
hrst sladkolisté petržele
120 g těstovin
½ lžíce olivového oleje
sůl
pepř
100 ml smetany na vaření
2 lžičky citrónové šťávy

Lišky očistíme a rozpůlíme. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Fazolky také očistíme a rozpůlíme. Bylinky nasekáme nadrobno. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Ve vroucí osolené vodě také povařím 8-10 minut fazolky. Mezitím rozehřejeme na pánvi olej. Za občasného míchání na něm orestujeme po dobu třech minut houby. Poté přidáme cibuli a česnek a restujeme další tři minuty. Osolíme, opepříme. Zalijeme 100 ml vody a smetany a přivedeme k varu. Přimícháme bylinky Těstoviny a fazolky slijeme, promícháme na pánvi s houbami a dochutíme solí a pepřem. Zakápneme citrónovou šťávou a můžeme podávat.

Sandra Špačková
foto: Ali Salehi


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>