Maliny se dají zužitkovat i jinak než použitím do dezertů. Jelikož v létě rostou i houby, proč je nezkombinovat dohromady?
Poněkud zvláštní kombinace, říkáte si? Věřte, že je moc chutná, a co navíc jistě oceníte, je rychlost. Příprava nezabere více než 20 minut.
Pokud znásobíte objem a přidáte k tomu i kousek pečiva, dokáže vám tento pokrm nahradit i oběd.
Pro 4 mlsouny:
1 jarní cibule
4 plátky anglické slaniny
4 lžíce oleje
sůl
cukr
200 g malin
4 lžíce bílého vinného octa
1 malý hlávkový salát
Lišky důkladně očistíme od písku a nežádoucích nečistot. Také je trochu opláchneme a následně osušíme kuchyňskou utěrkou. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na proužky a na pánvi ji opečeme do křupava. Slaninu dáme stranou a necháme okapat. Lžíci oleje rozehřejeme a lišky na něm přibližně 5 minut dohněda opečeme. K liškám na chvíli přidáme i cibuli. Nakonec je ochutíme solí a pepřem.
Maliny omyjeme, abychom vyhnali případné červy a osušíme. Na zálivku vidličkou rozmačkáme asi 10 malin a smícháme s octem, solí, pepřem a cukrem. Přišleháme i zbytek oleje. Měla by vzniknout jakási malinová kaše. Očištěný salát natrháme na malé kousky a přimícháme lišky, maliny, slaninu a zálivku. Důkladně promícháme a podáváme.
Sandra Špačková