Liškový salát s malinami

Maliny se dají zužitkovat i jinak než použitím do dezertů. Jelikož v létě rostou i houby, proč je nezkombinovat dohromady?

Poněkud zvláštní kombinace, říkáte si? Věřte, že je moc chutná, a co navíc jistě oceníte, je rychlost. Příprava nezabere více než 20 minut.

Pokud znásobíte objem a přidáte k tomu i kousek pečiva, dokáže vám tento pokrm nahradit i oběd.

 

Pro 4 mlsouny:

300 g lišek
1 jarní cibule
4 plátky anglické slaniny
4 lžíce oleje
sůl
pepř
cukr
200 g malin
4 lžíce bílého vinného octa
1 malý hlávkový salát

Lišky důkladně očistíme od písku a nežádoucích nečistot. Také je trochu opláchneme a následně osušíme kuchyňskou utěrkou. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na proužky a na pánvi ji opečeme do křupava. Slaninu dáme stranou a necháme okapat. Lžíci oleje rozehřejeme a lišky na něm přibližně 5 minut dohněda opečeme. K liškám na chvíli přidáme i cibuli. Nakonec je ochutíme solí a pepřem.

Maliny omyjeme, abychom vyhnali případné červy a osušíme. Na zálivku vidličkou rozmačkáme asi 10 malin a smícháme s octem, solí, pepřem a cukrem. Přišleháme i zbytek oleje. Měla by vzniknout jakási malinová kaše. Očištěný salát natrháme na malé kousky a přimícháme lišky, maliny, slaninu a zálivku. Důkladně promícháme a podáváme.

Sandra Špačková


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>