Kuřecí maso na pánvi je klasika, kterou můžeme připravit, když nemáme příliš času v kuchyni, ale stejně tak i když si chceme pochutnat.
Až příště dostanete chuť na asijskou rychlovku, připravte si ji podle recept, podle kterého se vám kuřecí woku zaručeně povede.
Podělte se s ostatními mlsouny, jak připravujete kuřecí wok Vy…
Pro 2 mlsouny:
asi 2 cm čerstvého zázvoru
1 chilli paprička
1 stroužek česneku
2 lžičky škrobu
5 lžic sójové omáčky
400 g mangoldu
4 lžíce oleje
150 ml zeleninového vývaru
1 lžička cukru
2 lžičky citrónové šťávy
hrst arašídů
Maso nakrájíme na malé kousky. Zázvor, chilli a česnek nasekáme nadrobno. Polovinu z toho dáme do misky a smícháme s 1 lžičkou škrobu a 2 lžícemi sójové omáčky a promícháme s masem. Mangold očistíme a natrháme nebo nakrájíme malé kousky. Rajčata rozpůlíme.
Maso nakrájíme a opečeme ve woku na 2 lžících oleje. Poté vyjmeme. Do stejné pánve přidáme zbylý olej a zbylý česnek, zázvor a chilli a za stálého míchání restujeme asi 3 minuty. Poté přidáme mangold a rajčata a dusíme asi 2 minuty. Poté zalijeme vývarem, 3 lžícemi sójovky a zasypeme zbylým škrobem. Přivedeme k varu a krátce povaříme. Nakonec přidáme maso, špetku cukru a citrónovou šťávu. Ke konci přidáme arašídy.
Martina Mlsná
foto: Matthias Haupt