Lehká a vynikající rychlovka na asijský způsob – přesně takový je dnešní recept.
Pokrm zasytí, ale přitom se nenacpete k prasknutí. Přesvědčte se na vlastní jazýček.
Co je to Stir-fry?
Stir-fry je čínská technika přípravy pokrmů na pánvi wok. Stir-fry neznamená v podstatě nic jiného než, míchej a smaž. Tato technika vaření je velmi jednoduchá a protože jde o rychlý a zdravý způsob vaření, nabývá na popularitě.
Pro 4 mlsouny:
750 g kuřecích prs
2 lžíce sladkého sherry
1 ½ lžíce sójové omáčky
1 ½ lžíce kecap manis
350 g brokolice
6 šalotek
hrst nesolených kešu ořechů
rýže – gramáž podle hladu či diet
pozn. kecap manis – sladká indonéská omáčka podobná nám známější japonské teriyaki omáčce
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmažíme na něm asi 2 – 3 minuty, nebo dokud nezezlátne, kuřecí maso nakrájené na malé kousky. Dáme stranou. Mezitím smícháme sherry, sójovou omáčku, kecap manis a kukuřičnou mouku. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a osmažíme na něm brokolici, po asi dvou minutách přidáme šalotku a smažíme další minutu. Poté přidáme maso, připravenou omáčku a kešu ořechy.
Za stálého míchání necháme všechny chutě spojit a prohřát a můžeme podávat.
Sandra Š.